سفارت نیوز
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
سفارت نیوز
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

لیتیوم در سیبل اهداف سایپا

8 اکتبر 2023

تولید باتری برای خودرو برقی در دستور کار گروه خودروسازی سایپا قرار گرفت تا پرونده خام فروشی لیتیوم که با ارزش ترین ماده معدنی است، بسته شود

به گزارش سفارت نیوز به نقل از پول نیوز، آلودگی در ابعاد گوناگون جهان را تهدید می‌کند، اما جدی‌ترین آلودگی، آلودگی هواست که عامل اصلی آن، خودرو‌هایی است که با سوخت فسیلی کار می‌کنند. به همین دلیل خارج کردن خودرو‌های با سوخت فسیلی در دستور کار قرار گرفت. اما از آنجا که امکان حذف خودرو امکان پذیر نبوده و نیست، تولید خودرویی که با سوخت دیگری حرکت کند، با جدیت مطرح و پیگیری شد که در نهایت به تولید خودرو برقی منجر شد. اما مهمترین بخشی که خودرو برقی را با چالش رو به رو می‌کند، منبع ذخیره انرژی است. در شرایط کنونی مهمترین منبعی که میزان ذخیره انرژی آن مطلوب بوده و هنوز جایگزینی برای آن وجود ندارد، باتری‌های لیتیومی است.

دلیل اهمیت لیتیوم

از آنجا که کشور‌های پیشرفته جهان تصمیم به جایگزینی خودرو‌های برقی با خودرو‌های سوخت فسیلی گرفتند، با چالش منبع ذخیره انرژی رو به رو شدند، به همین دلیل منبع ذخیره انرژی در خودرو‌های برقی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شد. برای این مهم تحقیقات گسترده‌ای صورت گرفت تا به این دستاورد رسیدند که در شرایط کنونی باتری لیتیومی می‌تواند پاسخگوی این توقع باشد. بدنبال این مهم، تقاضای جهانی برای این فلز سفید-نقره‌ای که دارای جرم حجمی بسیار پایینی است، رشد چشمگیری داشت، زیرا تولید و مصرف خودرو‌های الکتریکی دارای باتری‌های لیتیوم با دوام و توان سارژ سریع است. مهمتر اینکه اتحادیه اروپا و آمریکا برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، حذف خودرو‌های با سوخت فسیلی را زمانبندی کردند و چین نیز به عنوان قطب تولید خودرو‌های الکتریکی در جهان به عنوان متقاضی عمده لیتیوم در جهان بدل شد. این روند باعث شد قیمت لیتیوم تحت تاثیر افزایش تقاضای جهانی، رشد قابل توجهی داشته باشد.

ذخایر لیتیوم جهان

سازمان زمین‌شناسی آمریکا در سال ۲۰۱۹ برآورد کرد که کل ذخایر لیتیوم در جهان حدود ۸۹ میلیون تن است که بولیوی با ۳۹ میلیون تن، شیلی با ۹.۲ میلیون تن و استرالیا با ۵.۷ میلیون تن در جایگاه اول تا سوم جهان قرار دارند. ایران نیز که ذخایر لیتیومی بسیاری دارد، در حال اکتشاف و شناسایی معادن لیتیوم است که تاکنون در بخش‌هایی از ایران معادن لیتیوم شناسایی شده و این روند ادامه دارد

معضل خام فروشی

در شرایطی که ارزش لیتیوم هر لحظه افزایش می‌یابد، زمزمه فروش این ماده معدنی کمیاب به گوش می‌رسد و حتی برخی اظهار نظر‌ها حکایت از آن دارد که چین برای غارت معادن لیتیوم ایران، زنبیل گذاشته و عده‌ای در داخل نیز که شیفته رابطه با چین هستند، اعلام می‌کنند که لیتیوم می‌تواند ارتباط ایران را با چین گسترده‌تر کند؟! این در حالی است که بار‌ها از خام فروشی انتقاد شده و تولید فراورده مورد تاکید قرار گرفته است.

سایپا همچنان در مسیر دانش بنیان

در این رابطه مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با تاکید بر اهمیت دانش بنیان شدن گفت: یکی از مسیر‌های پیشرفت در صنعت خودرو، دانش‌بنیان شدن است که گروه خودروسازی سایپا در حال گام برداشتن در این مسیر است. وی از تولید خودروی هیبرید CNG، طراحی دوباره و تولید و عرضه ۱۰۰ هزار ساینا تاکسی هیبرید CNG خبر داد و گفت: دومین محصول سایپا، هیبرید برقی آریاست که سال آینده عرضه می‌شود و خودروی آریا تمام برقی نیر با همکاری مپنا تولید خواهد شد.

اهداف سایپا برای لیتیوم

محمدعلی تیموری به چشم انداز سایپا در استفاده از ظرفیت‌های کشور و جلوگیری از خام فروشی اشاره کرد و افزود: در حوزه ساخت باطری برای خودرو‌های برقی که از اصلی‌ترین قطعات این نوع خودرو‌ها است، مذاکراتی جهت سرمایه‌گذاری مشترک صورت گرفته و امیدواریم با همراهی شرکت مپنا، چانگان و یکی از شرکت‌های معدنی که در حوزه لیتیوم فعالیت دارد، بتوانیم در قالب یک قرارداد چهار جانبه در تولید باطری و خودرو‌های برقی فعالیت خود را شروع کنیم.

برچسب: خودرو برقیسایپاکورش شرفشاهیلیتیوممحمدعلی تیموری

مطالب مرتبط

اجتماعی

آغاز پویش کشوری «مردم‌نشان»

11 سپتامبر 2026
اخبار ویژه

فریبرز آقالو: قانون باید همگام با تحولات هوش مصنوعی حرکت کند

11 سپتامبر 2026
اخبار ویژه

رضا عرفانی: سینما ابزار است، نه هدف؛ اول جهان‌بینی، بعد سینما

11 سپتامبر 2026
اجتماعی

راه‌اندازی بزرگ‌ترین شبکهٔ اجتماعی مردمی و خبرگزاری «خبرنشان»

9 سپتامبر 2026
اخبار ویژه

آیین نکوداشت مجید جلالی با حضور بزرگان فوتبال ایران

8 سپتامبر 2026
اخبار ویژه

اختتامیه سوگواره ملی عاشورایی «نذر شعر» برگزار شد

8 سپتامبر 2026

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 12 =

آخرین ها

آغاز پویش کشوری «مردم‌نشان»

11 سپتامبر 2026

فریبرز آقالو: قانون باید همگام با تحولات هوش مصنوعی حرکت کند

11 سپتامبر 2026

رضا عرفانی: سینما ابزار است، نه هدف؛ اول جهان‌بینی، بعد سینما

11 سپتامبر 2026

راه‌اندازی بزرگ‌ترین شبکهٔ اجتماعی مردمی و خبرگزاری «خبرنشان»

9 سپتامبر 2026

بازدید ذوالفقاری از یگان حفاظت حرم مطهر امام خمینی(ره)

9 سپتامبر 2026

آیین نکوداشت مجید جلالی با حضور بزرگان فوتبال ایران

8 سپتامبر 2026

سفارت خبر

"پنجره‌ای به دیپلماسی جهانی"

مرجع تخصصی اخبار دیپلماتیک و روابط بین‌الملل با همکاری شبکه‌ای از خبرنگاران بین‌المللی. اخبار کنسولی و تحولات دیپلماتیک را از ما بخواهید.

تماس با ما

  • واتساپ
  • 09364218877

تمامی حقوق این وبسایت ❤ متعلق به سفارت خبر می باشد.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به سفارت خبر می باشد!