سفارت نیوز
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
سفارت نیوز
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

رضا عرفانی: سینما ابزار است، نه هدف؛ اول جهان‌بینی، بعد سینما

11 سپتامبر 2026

مدیر فیل‌نما: سینما ابزار است، نه هدف؛ اول جهان‌بینی، بعد سینما

به گزارش ستاره نیوز، رضا عرفانی، مدیر رسانه تصویری «فیل‌نما» و مدرس سینما، با تأکید بر ارتباط میان آموزش و تولید محتوای تصویری، شکل‌گیری جهان‌بینی در هنرجویان را یکی از مهم‌ترین نیازهای آموزش سینما دانست و از تدارک پروژه‌ای با موضوع «زندگی پس از مرگ» خبر داد.

عرفانی در گفت‌وگویی تفصیلی، فعالیت آموزشی و مدیریت رسانه‌ای خود را در یک مسیر مشترک توصیف کرد و گفت: «تدریس و مدیریت رسانه در راستای هم هستند؛ چون خروجی عملی فیل‌نما، ادامه همان مسیری است که در کلاس‌ها تدریس می‌کنم.»

جهان‌بینی؛ حلقه مفقوده آموزش سینما

مدیر رسانه «فیل‌نما» با اشاره به چالش‌های موجود در آموزش سینما در ایران، بر ضرورت شکل‌گیری یک منظومه فکری در هنرجویان تأکید کرد.

او گفت: «بزرگ‌ترین آسیب امروز آموزش سینما در ایران، عدم تربیت و شکل‌دادن به جهان‌بینی هنرجویان است. نداشتن جهان‌بینی، چه به معنای ایدئولوژی دینی و چه غیر آن، نمی‌تواند مسیر درست و کاملی را پیش روی آنها قرار دهد.»

عرفانی با تأکید بر اینکه سینما را وسیله‌ای برای بیان دیدگاه و اندیشه می‌داند، افزود: «من معتقدم سینما یک ابزار است، نه هدف؛ اول جهان‌بینی، بعد سینما.»

مخاطب و نقش رسانه در شکل‌گیری ذائقه

این مدرس سینما درباره مواجهه نسل جدید با موضوعات و مسائل روز نیز اظهار کرد: «رویارویی نسل جدید با موضوعات گاهی من را تحت تأثیر قرار می‌دهد و گاهی ناامید می‌کند، اما به هیچ وجه صرفاً ذائقه مخاطب را ملاک عمل قرار نمی‌دهم؛ چون این رسانه و فرهنگ هستند که ذائقه را می‌سازند یا تغییر می‌دهند.»

وی با اشاره به رویکرد رسانه «فیل‌نما» نسبت به مخاطب گفت: «قطعاً برای فیل‌نما، آگاهی مخاطب در اولویت اول است.»

عرفانی درباره تولید آثاری با هدف جذب مخاطب به هر قیمت نیز گفت: «آثاری که حاشیه‌دار هستند، معمولاً به قصد جذب مخاطب به هر قیمتی عمل می‌کنند و این در شیوه کار ما نیست.»

او در عین حال، نظارت هدفمند را وابسته به شناخت شرایط اجتماعی دانست و افزود: «داشتن درک درست از شرایط و هنجارهای جامعه، مخصوصاً جوانان، نظارت را هدفمند می‌کند، اما نه به این معنا که به‌خاطر خوشایند مخاطب، اصول و مبانی را نادیده بگیریم.»

آموزش؛ دشوارترین بخش مسیر

مدیر فیل‌نما آموزش را یکی از دشوارترین بخش‌های فعالیت خود عنوان کرد و گفت: «ساختن و از همه مهم‌تر، درست ساختن، کار دشوار و زمان‌بری است.»

به گفته عرفانی، آموزش صرفاً انتقال تکنیک‌های سینمایی نیست و شکل‌گیری نگاه و تفکر در هنرجو نیز بخشی از این فرآیند به شمار می‌رود.

پروژه‌ای درباره زندگی پس از مرگ

عرفانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، از موضوعی که آن را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فکری خود می‌داند سخن گفت و اظهار کرد: «ابدیت و زندگی پس از مرگ، بزرگ‌ترین مجهول ذهنی من است و قطعاً در این حوزه کار خواهم کرد؛ هم‌اکنون نیز در تدارک انجام این پروژه هستم.»

به این ترتیب، موضوع زندگی پس از مرگ یکی از محورهای مورد توجه او در پروژه‌های آینده خواهد بود؛ پروژه‌ای که به گفته عرفانی در حال حاضر در مرحله تدارک قرار دارد.

«فیل‌نما»؛ روایتی از دیدن حقیقت در تاریکی

عرفانی درباره انتخاب نام «فیل‌نما» نیز به داستان «فیل در تاریکی» مولانا اشاره کرد و گفت: «فیل‌نما برگرفته از همین داستان است؛ رسانه‌ای که تلاش می‌کند در دل تاریکی، نور روشن کند تا حقیقت خود را نمایان سازد.»

وی شعار این رسانه را نیز «فیل را در تاریکی ببینید» عنوان کرد.

فیلم‌سازی، آموزش و مدیریت در یک مسیر

عرفانی در پایان درباره فعالیت‌های مختلف خود و ارتباط میان آنها گفت: «فیلم‌ساز بودن، مدرس بودن، مدیر بودن؛ این مفاهیم در من از هم جدا نیستند. من در همه این عناوین، خود حقیقی‌ام را با شناخت و تجربه زیستی که دارم، زندگی می‌کنم.»

او افزود: «وقتی مبانی درست و بر پایه اصول باشد، در هر نقشی که باشیم، آن را درست و منصفانه بازی می‌کنیم.»

در مجموع، دیدگاه‌های رضا عرفانی بر پیوند میان آموزش سینما، شکل‌گیری جهان‌بینی، تولید محتوای هدفمند و توجه به آگاهی مخاطب متمرکز است؛ رویکردی که فعالیت آموزشی و رسانه‌ای او را در یک مسیر مشترک قرار می‌دهد.

 

برچسب: آموزش سینماجهان‌بینی در سینمارسانه فیل‌نمارضا عرفانیزندگی پس از مرگ

مطالب مرتبط

اجتماعی

راه‌اندازی بزرگ‌ترین شبکهٔ اجتماعی مردمی و خبرگزاری «خبرنشان»

9 سپتامبر 2026
فرهنگی و هنری

بازدید ذوالفقاری از یگان حفاظت حرم مطهر امام خمینی(ره)

9 سپتامبر 2026
اخبار ویژه

آیین نکوداشت مجید جلالی با حضور بزرگان فوتبال ایران

8 سپتامبر 2026
اخبار ویژه

اختتامیه سوگواره ملی عاشورایی «نذر شعر» برگزار شد

8 سپتامبر 2026
اخبار ویژه

هشدار درباره فروش اقساطی طلا بدون تحویل هم‌زمان؛ تأکید بر نظارت بر پلتفرم‌ها

8 سپتامبر 2026
اخبار ویژه

تصمیم جنجالی سرمربی استقلال درباره مهاجم جوان

6 سپتامبر 2026

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − چهار =

آخرین ها

رضا عرفانی: سینما ابزار است، نه هدف؛ اول جهان‌بینی، بعد سینما

11 سپتامبر 2026

راه‌اندازی بزرگ‌ترین شبکهٔ اجتماعی مردمی و خبرگزاری «خبرنشان»

9 سپتامبر 2026

بازدید ذوالفقاری از یگان حفاظت حرم مطهر امام خمینی(ره)

9 سپتامبر 2026

آیین نکوداشت مجید جلالی با حضور بزرگان فوتبال ایران

8 سپتامبر 2026

اختتامیه سوگواره ملی عاشورایی «نذر شعر» برگزار شد

8 سپتامبر 2026

هشدار درباره فروش اقساطی طلا بدون تحویل هم‌زمان؛ تأکید بر نظارت بر پلتفرم‌ها

8 سپتامبر 2026

سفارت خبر

"پنجره‌ای به دیپلماسی جهانی"

مرجع تخصصی اخبار دیپلماتیک و روابط بین‌الملل با همکاری شبکه‌ای از خبرنگاران بین‌المللی. اخبار کنسولی و تحولات دیپلماتیک را از ما بخواهید.

تماس با ما

  • واتساپ
  • 09364218877

تمامی حقوق این وبسایت ❤ متعلق به سفارت خبر می باشد.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به سفارت خبر می باشد!