سفارت نیوز
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
سفارت نیوز
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

اعتراف وزیر کشور به ظرفیت بالای مس در اقتصاد

19 سپتامبر 2023

پس از بازدید وزیر کشور از مجتمع مس سرچشمه و شنیدن توضیحات مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، وحیدی به ظرفیت مس در ایجاد رونق اقتصادی اعتراف کرد

به گزارش سفارت نیوز به نقل از پول نیوز، مس یکی از مهمترین ذخایر کشور است، به نوعی که می‌تواند باعث شکوفایی اقتصاد ایران در آینده شود. ذخایر مس ایران به اندازه‌ای گسترده است که ایران با عبور از مکزیک و آمریکا، بعد از شیلی، استرالیا، پرو و روسیه به جایگاه پنجم رنکینگ جهانی ذخایر مس صعود کرده است. البته این صعود بی دلیل نبوده، بلکه با اکتشافاتی که در معدن مس سونگون صورت گرفت، افزون بر یک‌میلیارد تن ذخیره جدید به معدن مس سونگون در استان آذربایجان شرقی افزوده شد. البته کشف ذخایر جدید در سایر معادن شرکت ملی مس نیز ادامه یافت به نوعی که با اکتشافات معادن مس سرچشمه، میدوک و معدن جدید سریدون در نزدیکی معدن عظیم مس سرچشمه، حجم ذخایر شرکت مس از ۱۸‌میلیارد تن به ۱۹‌میلیارد تن ذخیره معدنی مس افزایش یافت.

گسترش حفاری

توجه به صنعت مس به اندازه‌ای جدی بوده که از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۷۶‌هزار متر حجم عملیات حفاری اکتشافی شرکت مس بوده و پیش بینی می‌شود تا پایان سال رکورد تاریخ با رکورد زنی در اکتشافات، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰‌هزار متر حفاری صورت پذیرد. این در حالی است که تحریم‌ها موانع زیادی را رقم زده و از فرسودگی ناوگان حفاری و دیگر مشکلات متداول در حوزه اکتشافی رنج می‌بریم. برای آنکه به درک رکورد شکنی پی ببریم، کافی است بدانیم در سال گذشته میزان حفاری‌های اکتشافی شرکت مس ۱۳۰‌هزار متر بوده است.

بازدید وزیر کشور

مس به اندازه‌ای اهمیت دارد که وزیر کشور به مجتمع مس سرچشمه رفت و در پس از افتتاح فاز نخست شرکت رهاورد افزود: برنامه‌های توسعه‌ای مس به‌طور جدی در دستور کار قرار گرفته و روش‌های ارزشمندی برای استحصال این ماده معدنی تعریف شده است. احمد وحیدی با اعلام اینکه مس سرچشمه ظرفیت سالانه ۱۳۰میلیون تن استخراج دارد و در آینده باید چندبرابر شود گفت: ظرفیت کاتدی مس سرچشمه بسیار مهم است و با راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی می‌تواند ارزش‌افزوده فراوانی داشته باشد. همچنین استحصال مواد همراه این خاک معدنی، می‌تواند ظرفیت اقتصادی مهم دیگری باشد که از سرچشمه ظرفیت بزرگی می‌سازد.

مس در اولویت دولت

وزیر کشور با اشاره به اطلاعاتی که در اختیار او گذاشته شده گفت: در مس سرچشمه ۹.۲میلیارد تن ذخایر شناسایی شده که با به میدان آوردن ۴میلیارد تن دیگر، می‌توان ظرفیت بزرگی ایجاد کرد. وی مس را یکی از اولویت‌های مهم اقتصادی برای دولت دانست و گفت: شرکت‌های مختلفی می‌توانند در مس سرچشمه فعال باشند و بخش‌هایی از کار را برعهده بگیرند. وحیدی با اعلام اینکه فاز نخست رهاورد مس با هدف ایجاد درآمد پایدار برای شهر رفسنجان با مشارکت شهرداری رفسنجان و صندوق بازنشستگی مس افتتاح شد که در این فاز ۲۰۰میلیارد تومان هزینه و برای ۳۰۰نفر اشتغالزایی شده گفت: فاز دوم این طرح نیز در آینده با اعتبار ۵۰۰میلیارد تومان و اشتغال‌زایی برای ۳۰۰نفر راه‌اندازی خواهد شد.

تشریح ظرفیت مس

در جریان بازدید وزیر کشور از مجمتع مس سرچشمه، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگوی تلفنی با وحیدی، گزارشی از آخرین عملکرد تولیدی شرکت مس ارائه داد. امیر خرمی‌شاد در جریان گفتگو با وزیر کشور، اهم طرح‌های توسعه و چشم‌انداز تولیدی شرکت در سال‌های آتی در مجتمع مس سرچشمه و سایر مجتمع‌های تولیدی در استان کرمان و آذربایجان شرقی را تشریح کرد.

برچسب: امیر خرمی شادشرکت ملی مسکورش شرفشاهیمجتمع مس سرچشمهوزیر کشور

مطالب مرتبط

اخبار ویژه

۴ گزینه اصلی برای جانشینی پیمان جبلی در صداوسیما معرفی شدند

30 آگوست 2026
اخبار ویژه

برنامه‌ریزی وزارت کشور برای برگزاری هم‌زمان انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری

30 آگوست 2026
سیاسی

اسامی شهدا جنگ ایران

30 آوریل 2026
سیاسی

وام ۲ میلیاردی برای اسکان آسیب‌دیدگان

18 آوریل 2026
سیاسی

آمریکا در تنگنای راهبردی؛ ایران در حال بازتعریف موازنه قدرت

26 فوریه 2026
سیاسی

انتخابات ۱۴۰۵ زیر ذره‌بین رسانه‌ها؛ آیا مشارکت مردمی افزایش می‌یابد؟

24 فوریه 2026

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =

آخرین ها

آغاز پویش کشوری «مردم‌نشان»

11 سپتامبر 2026

فریبرز آقالو: قانون باید همگام با تحولات هوش مصنوعی حرکت کند

11 سپتامبر 2026

رضا عرفانی: سینما ابزار است، نه هدف؛ اول جهان‌بینی، بعد سینما

11 سپتامبر 2026

راه‌اندازی بزرگ‌ترین شبکهٔ اجتماعی مردمی و خبرگزاری «خبرنشان»

9 سپتامبر 2026

بازدید ذوالفقاری از یگان حفاظت حرم مطهر امام خمینی(ره)

9 سپتامبر 2026

آیین نکوداشت مجید جلالی با حضور بزرگان فوتبال ایران

8 سپتامبر 2026

سفارت خبر

"پنجره‌ای به دیپلماسی جهانی"

مرجع تخصصی اخبار دیپلماتیک و روابط بین‌الملل با همکاری شبکه‌ای از خبرنگاران بین‌المللی. اخبار کنسولی و تحولات دیپلماتیک را از ما بخواهید.

تماس با ما

  • واتساپ
  • 09364218877

تمامی حقوق این وبسایت ❤ متعلق به سفارت خبر می باشد.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • گردشگری
  • حقوقی
  • علم و فناوری
  • سلامت و زیبایی
  • چند رسانه ی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • فرهنگی و هنری
  • ورزشی
  • اجتماعی

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به سفارت خبر می باشد!