نشست خبری مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای با حضور اصحاب رسانه و مسئولین دستگاه های آموزش مهارت (اداره کل آموزش و پرورش ، اداره کل فنی و حرفه ای ودانشگاه فنی و حرفه ای خراسان) در شهر مشهد بر گزار شد .
به گزارش خبرنگار سفارت خبر از مشهد – مدیر عامل مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای گفت: آموزش وپرورش به عنوان اولین دستگاه متولی مهارت در کشور محصوب می شود که بادارابودن سرمایه های انسانی بسیار زیاد برنامه های آموزش مهارت در آنجا اتفاق می افتد.
منصوره شریف الحسینی بابیان اینکه مهمترین مسئله ای که باید به آن پرداخته شودو از بسیاری از معضلات در جامعه پیشگیری می کند مسئله کار هدفمند و متناسب با نیاز کشوروتقاضا محورمی باشد خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز ارتباط آموزش با صنعت در کشور قطع می باشد ویکی از اهداف مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای در کشور ایجاد ارتباط بین آموزش و صنعت می باشد.
در ادامه رییس هیات مدیره مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای گفت : یکی از اهداف آموزش و پرورش در کشور تامین نیروهای کار آمد و با اعتماد به نفس و با سلامت نفس برای آینده کشور می باشد .
حمیدمستشاری با بیان اینکه درحق آموزش های فنی و حرفه ای در کشور ایران جفا شده است افزود: درکشور 2600دانشگاه وجود دارد و ظرفیت دانشگاه ها 4میلیون نفر در سال می باشد.
وی ادامه داد: درسال یک میلیون نفر از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند و از طرفی ورودی دانش آموزان به مدارس یک میلیون نفر در مقطع اول ابتدایی می باشد و متاسفانه دردانشگاه فرهنگیان همه رشته ها وجود دارد اما رشته ای که معلم فنی حرفه ای تربیت بکند وجود ندارد.
به گفته مستشاری خوشبختانه در کشور قانونی وضع شده است که تحصیلات فنی و حرفه ای در مقطع دبیرستان در فارغ التحصیلی 60درصد می باشد .
حمید مستشاری با اشاره به اینکه دبیرستان سازی در کشور کار مناسبی نمی باشد افزود: درکشور متاسفانه چهاردرصد هنرستان هم وجود ندارد و از طرفی متاسفانه امروزه در ایران مردم ازفرستادن فرزندان خود به هنرستان استقبال نمی کنندو این فرهنگ نیازمند است که توسط سازمان های مسئول در کشور تغییر کند.
در ادامه رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی گفت :مهمترین مسئله در کشور ایران مسئله بیکاری و هدر رفت نیروی انسانی می باشد. محسن حدادسبزواری با بیان اینکه متاسفانه حدود 40 درصد فارغ التحصیلان بیکار می باشند تصریح کرد: راه حل بحران اشتغال در کشور صرفا آموزش های مهارتی می باشد و کوتاه ترین راه رسیدن به اشتغال در کشور محصوب می شود وباعث تقویت تولید ملی و پویایی جوانان و جلوگیری از هدر رفت سرمایه های انسانی به شمار می آید .
حدادسبزواری تاکید کرد: از مهمترین چالش هایی که آموزش های فنی وحرفه ای با آن مواجع می باشد موضوع فرهنگ مهارتی و مدرک گرایی می باشدو متاسفانه در حال حاضر اکثر دانشگاه ها در کشور مخصوصا دانشگاه های غیر انتفاعی به جای اینکه مسئله مهور باشند صرفا مدرک تولید می کنندو امروز کشور نیازمند توسعه مهارت های جدید و تکنولوژی های نوین می باشد.
در ادامه مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی گفت : خوشبختانه در استان خراسان رضوی فنی و حرفه ای در 12 ندامتگاه استان وهمچنین در 116واحد صنعتی استان حضور دارد.
افشین رحیمی گل خندان با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه ای در 50 مرکز دانشگاهی استان وجوددارد تصریح کرد: 35مجوز آموزشی به صنعت داده شده است.
وی تاکید کرد : تعداد یک میلیون و 200نفر در حاشیه شهر مشهد زندگی می کنند و خوشبختانه به همت مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای اولین مرکز آموزش فنی و حرفه ای در حاشیه شهر مشهد تا پایان امسال به بهره برداری می رسد که کار مشترکی از مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای و شهرداری مشهد و استانداری خراسان می باشد.
به گفته رحمیمی گل خندان :برای دانش آموزان غیر کاردانش در قالب طرح ایران مهارت، آموزش مهارتی در نظر گرفته شده است هر دانش آموز تاقبل از دیپلم باید یک مهارت را کسب کند ودر پادگان ها هم افراد اگردر دورانی که دانش آموز ودانشجو بودند نتوانستند مهارتی کسب کنند در زمان خدمت سربازی چند مهارت برای ورود به بازار کار کسب خواهند کرد.
در ادامه محمود پژوم رییس هیات مدیره انجمن انبوه سازان خراسان رضوی گفت : امروز بایددر کشور به ازای هر مهندس چهارتکنسین وجود داشته باشد اما متاسفانه برعکس است این فرایند درحال حاضر با مشکلات زیادی در حوزه های فنی و مهارت آموزی جامعه رو به رو می باشد .
وی ادامه داد: نماینده های مجلس باید بیایند به عنوان مشاور از مجامع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای اطلاعات بگیرند و پیشنهادها ونارسایی ها را از مجمع بخواهند.