همزمان با افزایش چشمگیر واکسیناسیون کرونا و روند رو به رشد تعداد واکسن زدهها و نیز کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در برخی استانها، چشمانداز روشنی برای مهار این ویروس ترسیم شده است.
به نقل از سفات نیوز ، روند واکسیناسیون علیه ویروس کرونا با روی کار آمدن دولت سیزدهم شتاب گرفته و چنانچه آمارها عنوان می کنند واکسیناسیون از روزی چند صد هزار تا به روزی بیش از یک میلیون دز نزدیک شده است؛ موضوعی که آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری در روزهای اخیر به شدت بر آن تاکید و با اشاره به نزدیک شدن آمار واردات واکسن به مرز ۵۰ میلیون دز، ابراز امیدواری کرد که واکسیناسیون روزانه به زودی آمار ۲ میلیون نفر در روز را پشت سر بگذارد.
نگاهی به گزارش های وزارت بهداشت هم از موفق بودن برنامه واکسیناسیون در کشور خبر می دهد آنجا که اعلام می کند که تا کنون ۲۲ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۱۴۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۱۰۴ هزار و ۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۳۵ میلیون و ۴۷ هزار و ۱۴۳ دُز رسیده است که ۲۵.۸ درصد جمعیت کشور را شامل می شود.
همین افزایش روند واکسیناسیون، ایران را از نظر بیشترین تزریق هفتگی از ابتدای شروع واکسیناسیون و میانگین تزریق روزانه در بین هفت کشور جهان بعد از آلمان و فرانسه در رتبه سوم قرار داده است.
براساس این گزارش، بیشترین تزریق هفتگی و روزانه متعلق به آلمان با ۶ میلیون و ۷۵ هزار دز و۸۷۰ هزار دز است که با آمار اعلام شده در جایگاه نخست این رتبه بندی قرار دارد. رتبه دوم به کشور فرانسه که آمار تزریق ۴ میلیون و ۷۷۷ هزار دز به صورت هفتگی و ۶۸۰ هزار دز به صورت روزانه را دارد، اختصاص یافته است.
طبق این گزارش، از آغاز واکسیناسیون در ایران بیشترین تزریق هفتگی ۴ میلیون و ۷۴۴ هزار دز اعلام و میانگین تزریق روزانه هم ۶۸۰ هزار دز ثبت شده است که براساس آن ایران بعد از آلمان و فرانسه رتبه سوم را دارد. انگلیس با تزریق هفتگی ۴ میلیون و ۱۵۳ هزار دز و روزانه ۵۹۳ هزار دز واکسن، اسپانیا با تزریق هفتگی ۳ میلیون و ۹۷۶ هزار دز و روزانه ۵۷۰ هزار دز، ایتالیا با تزریق هفتگی ۳ میلیون و ۸۵۷ هزار دز و روزانه ۵۵۰ هزار دز و لهستان با تزریق هفتگی ۲ میلیون و ۲۶۵ هزار دز و روزانه ۳۲۳ هزار دز، به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.
افزایش سرعت واکسیناسیون در دولت سیزدهم، علاوه بر برجسته کردن عملکرد ایران در مهار کرونا و موج های آن، منجر به کاهش چشمگیر بیماران سرپایی، بستری و مبتلایان و خارج شدن شهرهای بسیاری از وضعیت قرمز هم شده است.
موضوعی که علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه با بیان اینکه آمار مبتلایان به ویروس کرونا در بعضی از استان ها روند نزولی گرفته، گفت: در برخی استان ها بعضی از شهرها وضعیت خوبی دارند، اما بعضی از شهرها ممکن است وضعیت قرمز پیدا کنند و این نوعی رفتار ویروس کروناست که ما در برخی از مناطق و استان ها شاهد آن هستیم اما اگر بتوان میزان واکسیناسیون را در کشور به بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد برسانیم در این صورت می توانیم شاهد کاهش مرگ و میر و تعداد مبتلایان به بیماری کرونا باشیم.
رئیسی تاکید کرد: هم اکنون بیماری کرونا در کشور روند نزولی گرفته و اگر تا آبان ماه سرعت واکسیناسیون را بیشتر کنیم میتوانیم با خیال راحتتری وارد فصل سرما شویم.
سخنگوی ستاد ملی کرونا درباره بازگشایی مدارس و واکسیناسیون دانش آموزان هم یادآورشد: هر وقت واکسن مورد نیاز دانشآموزان به دست ما برسد دو ماه وقت میبرد و به نظر میرسد تا اواخر آبان ماه سال جاری بتوانیم با تزریق واکسیناسیون به گروه های هدف مدارس خود را بازگشایی کنیم زیرا بسته ماندن مدارس از نظر آموزشی غیر قابل جبران است و تمام تلاش ما این است که بتوانیم با واکسیناسیون به موقع دانش آموزان مدارس را باز کنیم.
به نظر می رسد دولت قصد دارد تا آبان ماه که احتمال وقوع موج بعدی کرونا در کشور وجود دارد واکسیناسیون بخش بزرگی از کشور را به اتمام برساند. چنانچه بنابر جدول وزارت بهداشت، واکسیناسیون در برخی گروه های سنی مانند گروه سنی ۶۵-۶۹ سال به صددرصد رسیده است. ضمن اینکه تاکنون ۷۸ درصد گروه سنی هشتاد سال، ۷۹ درصد گروه سنی ۷۵-۷۹ سال، ۹۳ درصد گروه سنی ۷۰ -۷۴ سال و ۸۹ درصد گروه سنی ۶۰-۶۴ سال علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند.
اما فراموش نکنیم مهار کامل کرونا، فقط بر عهده دولت و ستادهای مربوطه نیست بلکه همه اقشار جامعه با واکسینه کردن خود و خانواده نقش برجسته ای در کنترل افسارگسیخته کرونا دارند.